Kulki serowe obtoczone w prażonych orzechach

Kulki serowe obtoczone w prażonych orzechach

  • 00:20
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g twarogu śmietankowego
    • 100 g sera topionego
    • 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich
    • 100 g posiekanych prażonych migdałów
    • 100 g łuskanych prażonych pestek z dyni
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Obydwa rodzaje serów wymieszaj ze zmielonymi orzechami włoskimi. Łyżeczką nabieraj porcje masy i w dłoniach formuj kulki. Serowe kulki obtocz w posiekanych migdałach i nałóż na wykałaczki. Na półmisku rozsyp pestki z dyni. Na warstwie dyniowych pestek ułóż serowe kulki i podawaj.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze