Kurczak curry z migdałami i gruszką

Kurczak curry z migdałami i gruszką

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • (przepis na 2 porcje) 2 filety z piersi kurczaka (pojedyncze)
    • 1 gruszka
    • płatki migdałowe
    • 200 ml śmietany 18%
    • 2 łyżeczki przyprawa curry
    • sól, pieprz, olej
    • 250 g makaronu pene lub kokardki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kurczaka pokroić w paseczki, posolić i podsmażyć na oleju, posypać przyprawą curry. Gruszkę obrać ze skórki i wydrążyć gniazdko, pokroić w cienkie łódeczki i dodać do podsmażonego kurczaka. Po kilku minutach dodać migdały i śmietanę. Dusić około 2 minuty. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po odcedzeniu mieszamy z kurczakiem i sosem. Można przyprawić pieprzem do smaku według uznania. Potrawę podajemy udekorowaną płatkami migdałów. Smacznego!


Komentarze