Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
    • 1 cebula
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka zielona
    • 1 papryka żółta
    • puszka kukurydzy
    • puszka czerwonej fasoli
    • 2 ząbki czosnku
    • natka pietruszki
    • 9 małych pieczarek
    • przecier pomidorowy
    • mały koncentrat
    • 3 łyżki oleju
    • sól, pieprz, zioła prowansalskie, szczypta ostrej papryki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałeczki, cebulę i czosnek poszatkować, odcedzić fasolkę i kukurydzę, pokroić w plasterki pieczarki, a paprykę pokroić w średniej długości paseczki.

Na rozgrzany olej po kolei dodawać składniki zaczynając od kurczaka, następnie cebulę i czosnek, chwilkę zrumienić, następnie pieczarki, po chwili paprykę i po chwili wszystkie składniki zalać przecierem pomidorowym.

Dodać koncentrat, przyprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Dodać odsączoną fasolkę i kukurydzę, wymieszać, poddusić 5 minut pod przykryciem i na samym końcu posypać pokrojoną natką pietruszki. Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego!


Komentarze