Kurczak w kokosie

Kurczak w kokosie

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 filet z kurczaka
    • 2 białka
    • 1 łyżka cytryny
    • olej do smażenia (na 1,5 cm głębokości patelni)
    • 1/2 szkl. mąki pszennej
    • 1/2 szkl. wiórków kokosowych
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Fileta z kurczaka umyj, oczyść z błon i pokrój w paski. Następnie skrop 1 łyżką cytryny, obsyp pieprzem i solą do smaku. Białka ubij na sztywną pianę. Mięso obtaczaj kolejno w mące, białku i wiórkach kokosowych. Smaż na głębokim oleju z obu stron na złoty kolor przez ok. 10–15 min.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze