Kurczak w marynacie sojowej z cynamonem

Kurczak w marynacie sojowej z cynamonem

  • 00:20
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 podwójny filet z kurczaka
    • 1 ząbek czosnku
    • 1/2 szkl. oleju
    • 50 ml sosu sojowego
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu
    • 1/2 łyżeczki płatków chilli
    • 1/2 łyżeczki brązowego cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

W szklanym naczyniu zmieszaj olej z sokiem z cytryny, sosem sojowym, chilli, cynamonem, brązowym cukrem i solą. Dodaj obrany i drobno posiekany czosnek. Mięso pokrój w cienkie paski i włóż do marynaty. Naczynie z mięsem przykryj dokładnie folią spożywczą i wstaw do lodówki na 6 godzin. Po tym czasie wyciągnij mięso z marynaty i ponadziewaj luźno na patyczki do szaszłyków. Smaż do zrumienienia z każdej strony na mocno rozgrzanym grillu. Szaszłyki w marynacie z cynamonem najlepiej smakują podane z surówką z czerwonej papryki i cebuli.


Komentarze