Kurczak w warzywach

Kurczak w warzywach

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 4 porcje kurczaka
    • 1 pietruszka
    • 2 marchewki
    • 1/2 selera
    • 1 por
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka masła
    • 1 szklanka bulionu
    • 1 łyżeczka curry
    • 1/2 szklanki białego wina
    • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Porcje kurczaka umyć, osuszyć i pokroić. Warzywa oczyścić i obrać. Pietruszkę i pora pokroić w plastry, marchewkę w słupki, seler w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i przysmażyć porcje kurczaka na złoty kolor. Kurczaka przełożyć do rondla, a na tłuszczu przysmażyć warzywa. Zalać kurczaka bulionem, dodać warzywa i curry. Dusić na małym ogniu przez 30 min. Pod koniec duszenia dodać białe wino rozmieszane z mąką ziemniaczaną. Podawać z ziemniakami z wody, polane obficie sosem.


Komentarze