Kurczak z duszoną rzodkiewką

Kurczak z duszoną rzodkiewką

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 2 podwójne piersi z kurczaka
    • sól, pieprz
    • 3 łyżki oleju
    • 2 łyżki masła
    • 4 młode marchewki
    • 4 dymki ze szczypiorkiem
    • 2 łodygi selera naciowego
    • 100 ml bulionu warzywnego lub mięsnego
    • liść laurowy, estragon tymianek
    • 2 pęczki rzodkiewki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 15 min. Usmaż na oleju z masłem. Marchewki dymki i seler oczyść, umyj, potnij w plastry. Warzywa dodaj do kurczaka, podlej bulionem, włóż liść laurowy, estragon i tymianek. Duś na małym ogniu ok. 30 min mieszając. Rzodkiewki umyj włóż do rondelka, dodaj masło, odrobinę wody, sól i pieprz do smaku. Zagotuj, zmniejsz ogień, duś ok. 10 min i podawaj do kurczaka.


Komentarze