Kurczak z serem ricottą, rukolą i czerwoną papryką

Kurczak z serem ricottą, rukolą i czerwoną papryką

  • 00:55
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 200 g świeżego sera ricotta
    • 1 szkl. drobno posiekanej rukoli
    • 1/4 szkl. orzechów piniowych, prażonych
    • 1/2 pieczonej, drobno pokrojonej papryki
    • sól i pieprz
    • 4 duże piersi z kurczaka
    • 4 łyżki masła
    • 1 szkl. bulionu drobiowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Nagrzać piekarnik do 180 stopni. W małej misce wymieszać na gładką masę rukolę, ser ricotta, orzeszki pinii, paprykę, sól i pieprz. W każdej piersi zrobić tzw. kieszonkę. W tę kieszonkę włożyć 1-2 łyżeczki masy. Natłuścić naczynie. Włożyć mięso do naczynia, oprószyć solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć 1 łyżeczkę masła. Mięso podlać bulionem. Piec 25–30 minut. Podawać z sosem pieczeniowym i sałatką z rukoli. Smacznego


Komentarze