Kurczak ze szpinakiem, serem i salsą

Kurczak ze szpinakiem, serem i salsą

  • 00:45
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 podwójny filet z kurczaka
    • 1 op. świeżego szpinaku baby
    • ser pleśniowy
    • ser żółty
    • masło
    • czosnek
    • mielona papryka ostra i słodka
    • cebula
    • 1 łyżka gęstej śmietany
    • pomidory
    • czerwona papryka
    • oliwa z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Zrób kieszonkę w piersi kurczaka. Do środka włóż kawałek sera pleśniowego, sera żółtego, masła i drobno posiekany czosnek. Natrzyj mięso papryką i solą. Podsmaż na patelni z każdej strony, następnie wstaw do piekarnika na ok. 20 minut.

W czasie, kiedy mięso się piecze, na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodaj pokrojony świeży szpinak i chwilę przesmaż. Dodaj czosnek, pokruszony ser pleśniowy oraz śmietanę. Pokrój drobno pomidory i paprykę, skrop oliwą i cytryną, dodaj sól, pieprz i odrobinę posiekanej pietruszki. Kurczaka podawaj ze szpinakiem i salsą.


Komentarze