Labraks zapiekany w warzywach

Labraks zapiekany w warzywach

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg labraksa
    • 240 g sera żółtego
    • 3 pomidory
    • 2 papryki zielone
    • 2 papryki czerwone
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • pęczek natki z pietruszki
    • 2 łyżki oliwy
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rybę oczyść z łusek i usuń wnętrzności. Odetnij głowę i płetwy. Wyjmij kręgosłup oraz ości, a następnie wyfiletuj i posól do smaku.

Cebulę i czosnek obierz, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek. Wyjmij warzywa z patelni (cebulę i czosnek), a na pozostały olej wrzuć rybę i smaż, aż będzie miękka.

Papryki i pomidory umyj, posiekaj na małe kawałki, dodaj do ryby. Przypraw do smaku.
Delikatnie wymieszaj i smaż wszystko razem przez ok. 5 - 7 min.

Podziel całość na 4 porcje i każdą przełóż do osobnego, żaroodpornego naczynia. Posyp tartym serem i pietruszką. Piecz, aż ser się rozpuści i zarumieni. Możesz także zapiekać wszystko w jednym naczyniu i porcjować później.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze