Łazanki z kapustą

Łazanki z kapustą

  • 01:00
  • 5 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 1 średniej wielkości główka białej kapusty
    • 1 cebula
    • 1 łyżka oliwy
    • 4 łyżki masła
    • 1 opakowanie łazanek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kapustę oczyść z wierzchnich zwiędłych liści, opłucz, posiekaj i gotuj przez 30 min, a następnie odcedź. Cebulę posiekaj i zarumień na wolnym ogniu na oliwie. Dodaj kapustę, dopraw solą i pieprzem. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  razem na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 min. Ugotuj łazanki według opisu na opakowaniu. Przelej je wodą i wymieszaj z 3 łyżkami masła. Żaroodporne naczynie wysmaruj olejem. Układaj warstwami kapustę i łazanki. Na wierzchu powinna być kapusta. Posmaruj wierzch masłem i zapiekaj przez ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 220°.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze