Łazanki z mięsem i włoszczyzną

Łazanki z mięsem i włoszczyzną

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. makaronu łazanki
    • 1 op. mrożonej włoszczyzny w słupkach
    • 1 op. 400 g mięsa mielonego
    • 2 cebule
    • sól, pieprz, ziarenka smaku, czosnek granulowany do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron gotujemy uważając, aby się nie rozgotował. Na patelnię na niewielką ilość tłuszczu wrzucamy mięso mielone i smażymy, cały czas mieszając, żeby nie powstały zwarte kawałki mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do mięsa, następnie dodajemy włoszczyznę oraz przyprawy wg uznania – mieszamy i smażymy ok. 15–20 minut. Po usmażeniu mieszamy z makaronem i od razu podajemy.


Komentarze