Leczo

Leczo

  • 01:30
  • 4 porcje
  • 195 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 duże cebule
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 kg żółtej podłużnej papryki igołomskiej
    • 1 kg dojrzałych pomidorów
    • 3 łyżki oleju słonecznikowego
    • 1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku
    • szczypta ostrej papryki w proszku
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Cebule obieramy i kroimy w półplasterki.

2

Kładziemy do rondla na rozgrzany olej słonecznikowy. Szklimy, dokładając po chwili obrany i drobno posiekany czosnek.

3

Zdejmujemy na chwilę naczynie z ognia. Wsypujemy słodką paprykę w proszku i mieszamy. Stawiamy na ogniu.

4

Dodajemy pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w kawałki papryki oraz sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kawałki pomidory. Doprawiamy ostrą papryką w proszku i solą. Dusimy PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE na małym ogniu maksymalnie 30 min, od czasu do czasu mieszając. Podajemy na ciepło lub zimno.


Komentarze