Leczo z cukinii

Leczo z cukinii

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 średniej wielkości cukinia
    • 60 dag mięsa gulaszowego z indyka
    • 1 marchewka
    • 2 cebule
    • 2 pomidory
    • 1 puszka lub 1 kartonik pomidorów w kawałkach
    • 20 dag ugotowanej żółtej fasolki szparagowej
    • kostka bulionu warzywnego
    • pieprz
    • sól
    • 5 dag masła
    • szklanka gorącej wody
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Umyte mięso pokroić na małe kawałki i wrzucić do rondla na roztopiony, gorący tłuszcz i podsmażyć. Dodać rozpuszczoną kostkę bulionu w połowie szklanki wody i dusić ok. 15 min na małym ogniu, dodać pokrojoną cebulę i marchewkę – dusić kolejne 10 min. Dodać pokrojone pomidory, po 5 minutach dodać pomidory z puszki lub kartonika i pokrojoną w kawałki cukinię. Na samym końcu dodać ugotowaną fasolkę. Dusić jeszcze razem ok. 5–10 minut.


Komentarze