Leczo z fasolki szparagowej

Leczo z fasolki szparagowej

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 papryka zielona
    • 1 papryka czerwona
    • 3 cebule
    • 1 kg fasolki szparagowej
    • 3 pomidory lub słoik przecieru
    • 20 dag boczku wędzonego
    • 1/10 część ostrej papryczki
    • 1 marchewka, natka pietruszki, selera lub trochę korzenia, szczypta tymianku
    • olej
    • pieprz czarny mielony, sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Poddusić cebulkę na oleju i paprykę pokrojoną w kostkę. Dodać boczek, pomidory pokrojone bez skórki, włoszczyznę rozdrobnioną, przyprawy, wlać 2 szklanki wody i dodać fasolkę obraną i pokrojoną (ok. 2 cm). Całość dusić 30 min. Najlepiej smakuje po godzinie z pieczywem. Smacznego.


Komentarze