Leczo z papryki i cukinii

Leczo z papryki i cukinii

  • 00:30
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kiełbasy podwawelskie
    • 125 ml bulionu
    • 2 duże cebule
    • 8 papryk
    • 4 małe cukinie
    • 2 łyżki oregano
    • 1/2 łyżeczki chili
    • 125 ml soku pomidorowego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Cukinie umyj, pokrój w półplasterki, oprósz solą i odstaw. 

2

Pokrój kiełbasę, cebule i papryki.

3

Na dnie garnka rozgrzej oliwę i podsmaż na niej kiełbasę z cebulą. 

4

Na oliwie po cebuli podsmaż pozostałe plastry cukinii i paprykę z oregano i chili. Dodaj z powrotem kiełbasę z cebulą,  dolej pół szklanki bulionu i duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodaj sok pomidorowy, sól i pieprz. Gotuj jeszcze chwile bez pokrywki, żeby smaki się przegryzły, a sok pomidorowy trochę się zredukował. Podawaj z ryżem na sypko.

Pyrex

Komentarze