Lekka zupa jarzynowa z makaronem

Lekka zupa jarzynowa z makaronem

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 młode marchewki
    • 100 g fasolki szparagowej
    • 1 cebula
    • 3 cm selera
    • 1 pietruszka
    • 1/2 pęczka koperku
    • 50 ml śmietany
    • 1 l wody
    • 1/2 kostki rosołowej instant
    • 1 łyżka masła
    • 120 g makaronu świderki
    • przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Zagotuj wodę w garnku. Dodaj kostkę rosołową i łyżeczkę soli do smaku. Do gotującej się wody włóż pokrojone w kostkę, oczyszczone warzywa i gotuj przez ok. 30 min.

W międzyczasie przygotuj makaron według opisu na opakowaniu.

Pod koniec gotowania dodaj do zupy liść laurowy, ziarnko ziela angielskiego, łyżkę masła, posiekany koperek oraz śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Do talerzy włóż makaron i zalej wywarem ze śmietaną. Smacznego!


Komentarze