Lemoniada cytrusowo-miętowa

Lemoniada cytrusowo-miętowa

  • 00:25
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 limonka
    • 1 cytryna
    • 1 pomarańcza
    • 3 gałązki świeżej mięty
    • 50 ml płynnego miodu
    • 50 g cukru
    • 24 kostki lodu
    • woda źródlana
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cytrusy umyj starannie w ciepłej wodzie. Opłucz gałązki mięty. Pokrój owoce w cienkie plasterki. Odłóż kilka plasterków, pozostałe włóż na dno ok. półtoralitrowego dzbanka, zalej miodem i zasyp cukrem. Drewnianą łyżką ugnieć plastry cytrusów z cukrem i miodem. Odstaw dzbanek na 10 minut. Po tym czasie dołóż pozostałe plastry owoców i listki mięty. Owoce zasyp kostkami lodu. Uzupełnij dzbanek wodą źródlaną i wymieszaj.


Komentarze