Lemoniada z mandarynek i marakui

Lemoniada z mandarynek i marakui

  • 00:30
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 12 mandarynek
    • 8 marakui
    • garść świeżej mięty
    • 1,5 litra wody
    • syrop cukrowy (do smaku)
    • lód
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
Maria Banach

Słowo od autora

Pachnąca tropikalnymi owocami lemoniada z orzeźwiającą nutą mięty - czy możecie wyobrazić sobie bardziej słoneczny napój? Intensywny smak marakui od razu przywodzi na myśl cieplejsze strony świata. Tylko nie zapomnijcie o papierowej parasolce!

Autor: Maria Banach, gruszkazfartuszka.pl

  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Z mandarynek wyciskamy sok i przelewamy go przez sito do dzbanka. Marakuje przekrawamy na pół, wydrążamy z nich miąższ i dodajemy go do pozostałych na sicie resztek z mandarynek. Przy pomocy barmańskiego tłuczka przecieramy owoce przez sito, wyciskając z nich jak najwięcej soku. Dodajemy listki mięty.

Sok z owoców mieszamy z wodą. Dodajemy do smaku syrop cukrowy. Serwujemy z lodem i papierową parasolką.


Komentarze