Leszcz pieczony z czosnkiem i natką pietruszki

Leszcz pieczony z czosnkiem i natką pietruszki

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 tusza leszcza
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1/3 szklanki oliwy z oliwek 
    • 3 ząbki czosnku
    • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 2 gałązki pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Leszcza spraw, oczyść z łusek, umyj i osusz. Natnij w kilku miejscach. Skrop cytryną, natłuść oliwą posól i oprósz pieprzem. Pietruszkę posiekaj i natrzyj nią rybę. Czosnek obierz i przekrój na połowę. Do środka ryby włóż 2 gałązki pietruszki. Włóż rybę do naczynia do zapiekania i obłóż czosnkiem. Zapiekaj rybę przez ok. 25 min w temp. 200°. Przed podaniem możesz jeszcze posypać rybę natką pietruszki.


Komentarze