Letnia sałatka miętowo-truskawkowa

Letnia sałatka miętowo-truskawkowa

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g rukoli
    • 8 truskawek
    • 100 g czarnych oliwek
    • 100 g sera gorgonzola
    • 50 g orzechów włoskich
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 3 łyżki octu winnego
    • świeża mięta
    • przyprawy: pieprz, sól, suszona bazylia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Rukolę wymieszaj z sosem winegret i listkami mięty. Ułóż na sałacie pokrojone na ćwiartki truskawki, oliwki, pokrojony w kostkę ser gorgonzola i orzechy. Skrop oliwą i octem winnym. Przypraw do smaku.

Tak przyrządzoną sałatę polecamy podawać z grzankami i półwytrawnym winem.


Komentarze