Letnia sałatka z bakłażanów i papryk

Letnia sałatka z bakłażanów i papryk

  • 00:30
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 bakłażan
    • 1 cukinia
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 gałązki tymianku
    • 50 g suszonych pomidorów
    • 2-3 gałązki natki pietruszki
    • 2 łyżki octu balsamicznego
    • 50 ml oliwy
    • przyprawy: sól, pieprz czarny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyj warzywa. Bakłażana i cukinię pokrój na trzy równe części. Każdą pokrój jeszcze w ćwiartki. Papryki przekrój na pół i wydrąż nasiona. Pokrój w paski podobnej szerokości co bakłażany. Przełóż warzywa do miski i przypraw lekko solą i świeżo mielonym pieprzem. Obierz 1 gałązkę tymianku z listków i dodaj do warzyw. Wymieszaj. Rozgrzej oliwę na grillowej patelni. Smaż warzywa, aż się zrumienią z każdej strony. Przełóż następnie do miski. Przypraw octem balsamicznym. Pokrój natkę pietruszki i pomidory suszone. Dodaj do warzyw. Pokrój w drobne paseczki czosnek i dodaj pozostały tymianek. Całość wymieszaj. Przełóż sałatkę na półmisek.


Komentarze