Letnia zupa z kalarepki

Letnia zupa z kalarepki

  • 00:45
  • 6 porcji
  • 98 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 kalarepki
    • 2 łyżki masła
    • 1 cebula
    • 1,5 l bulionu jarzynowego
    • 2 pęczki koperku
    • 150 ml kwaśnej śmietany
    • sól
    • świeżo mielony biały pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ


 

1

Rozgrzewamy w rondlu masło.

2

Dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę kalarepki, lekko je rumienimy.

3

Dodajemy drobno posiekaną cebulę, dusimy całość do zeszklenia PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE cebuli.

4

Wlewamy bulion, zagotowujemy, trzymamy na wolnym ogniu ok. 15 min.

5

Dodajemy posiekany koperek i śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy, podajemy.


Komentarze