Letnie casserole z cukinii i sera

Letnie casserole z cukinii i sera

  • 00:35
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​1 młoda cukinia
    • ok. 4 łyżki tartego sera mozzarella do zapiekania
    • szczypta mielonego chilli
    • kilka łyżek oliwy z oliwek
    • przyprawy: gruboziarnista sól morska
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cukinię umyj i pokrój w równe, cienkie plastry. Przełóż do miski, obsyp solą, polej oliwą z oliwek i wymieszaj. Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą i ułóż w nim równo plastry cukinii jeden na drugim. Posyp z wierzchu tartym serem i chilli. Wstaw do piekarnika nagrzanego do około 180° na 25 min, aż ser się roztopi, a cukinia lekko zarumieni i stanie się miękka.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze