Lody jagodowe

Lody jagodowe

  • 06:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g serka mascarpone
    • 250 ml śmietanki 30%
    • 400 ml jagód
    • 4 łyżki cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Jagody opłucz i osusz na sitku. Następnie wsyp owoce do rondelka, zasyp cukrem i zagotuj. Gotuj mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ugotowane jagody wystudź i zmiksuj malakserem.

2

W osobnych naczyniach ubij serek mascarpone i śmietankę. Wymieszaj obydwie masy, dodając śmietankę do serka, nie odwrotnie.

3

Do masy dodaj 6 łyżek wystudzonych jagód i wymieszaj.

4

Śmietanowo-jagodową masę wlej do 3/4 wysokości pojemniczków na lody. Włóż patyczki i wstaw do zamrażalnika na 1 godzinę.

5

Po godzinie dopełnij pojemniczki pozostałymi zmiksowanymi jagodami. Wstaw ponownie do zamrażalnika na co najmniej 5 godzin. Wyciągnij lody z pojemniczków tuż przed podaniem.


Komentarze