Lody truskawkowe

Lody truskawkowe

  • 00:10
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g truskawek
    • 350 ml soku przecierowego z owoców jagodowych
    • 30 ml miodu płynnego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Truskawki umyj i pokrój na małe kawałki. Sok wymieszaj z miodem. Pokrojone truskawki rozłóż w kieliszkach 50 ml (ok. 10–12 sztuk) i zalej sokiem z miodem. Wypełnione po brzegi kieliszki przykryj folią spożywczą. Przebijając się przez folię, do każdego kieliszka włóż drewniany patyczek. Dzięki folii patyczek nie będzie się przesuwał. Całość wstaw do zamrażalnika na 12 godzin. Żeby z łatwością wyciągnąć lody z kieliszków, wystarczy je przed podaniem wstawić na sekundę do ciepłej wody.


Komentarze