Lody waniliowe z gorącą gruszką

Lody waniliowe z gorącą gruszką

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 gałek lodów waniliowych
    • 1 gruszka
    • 2 połówki brzoskwiń z puszki
    • 1/2 soku z brzoskwiń z puszki

    Dekoracja:

    • bita śmietana
    • listki mięty
    • sos toffi
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Gruszki umyj, pokrój na 8 części (nie obieraj ze skórki) i włóż na rozgrzaną patelnię. Zalej gruszki sokiem z brzoskwiń i smaż przez ok. 2 - 3 min (jeśli będziesz podgrzewał za długo, sok się skarmelizuje). Zdejmij patelnię z ognia (owoce pozostaw na patelni, aby nie ostygły).

Z dobrze schłodzonych lodów formuj gałki i wykładaj na talerzyki lub do pucharków. Dodaj owoce: gruszki przekładaj na zmianę z pokrojonymi brzoskwiniami z puszki. Polej sosem toffi. Udekoruj bitą śmietaną i listkiem mięty.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze