Lody z grillowanymi truskawkami

Lody z grillowanymi truskawkami

  • 01:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 12 kulek lodów śmietankowych
    • 12 truskawek
    • 100 g pistacji solonych bez łupinek
    • 200 ml białego półsłodkiego wina
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Truskawki umyj i obierz z szypułek. Włóż owoce do słoiczka i zalej białym winem. Wstaw słoiczek z truskawkami na godzinę do lodówki.

2

Pistacje posiekaj na mniejsze kawałki.

3

Zamarynowane truskawki odsącz z wina i przekrój na połówki. Połóż przekrojone owoce na rozgrzanym grillu. Nie trzymaj ich zbyt długo na ruszcie, bo się rozpłyną.

4

Do pojemniczków, w których podasz lody nałóż po 3 gałki lodów. Na lody połóż grillowane truskawki. Wierzch posyp siekanymi pistacjami. Deser podaj zaraz po przygotowaniu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze