Łosoś na grillowanych warzywach

Łosoś na grillowanych warzywach

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 opakowanie łososia norweskiego w marynacie 
    • 1 cukinia
    • 1 bakłażan
    • 1 czerwona papryka
    • 1 żółta papryka
    • 1 zielona papryka
    • 8 pomidorków koktajlowych
    • 2 łyżki natki pietruszki
    • kilka listków bazylii
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka octu winnego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Warzywa umyj i osusz. Bakłażana i cukinię pokrój na plastry. Z papryk usuń gniazda nasienne i pokrój w ćwiartki. Pomidory przekrój na pół. Warzywa opiekaj na grillu z dwóch stron przez około 8 minut. Przełóż do miski i posyp posiekanymi ziołami. Przygotuj sos z oliwy, octu, soli i pieprzu, polej nim warzywa.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze