Łosoś na puchu z sałaty i awokado

Łosoś na puchu z sałaty i awokado

  • 00:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g wędzonego łososia
    • pół główki sałaty lodowej
    • 1 średnie awokado

    Sos winegret:

    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 3 łyżki oliwy
    • pół łyżeczki musztardy
    • sól
    • pieprz
    • szczypta cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Umyte i osuszone liście sałaty lodowej porwać na małe kawałki i ułożyć w miseczce. Awokado myjemy i obieramy ze skóry oddzielając pestkę, kroimy w małą kostkę i kładziemy na sałatę. Następnie kroimy łososia w paski ok. 1 cm grubości; delikatnie układamy na puchu z sałaty i awokado. Całość polewamy przygotowanym sosem winegret: świeżo wyciśnięty sok z cytryny mieszamy z oliwą, musztardą i przyprawami.


Komentarze