Łosoś pieczony w ziołach prowansalskich

Łosoś pieczony w ziołach prowansalskich

  • 00:35
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100-150 g łososia
    • 1 cytryna
    • 1 ząbek czosnku
    • mix sałat
    • 1 czerwona cebula
    • pomidorki cherry
    • 3 łyżki jogurtu naturalnego
    • zioła prowansalskie
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filet z łososia umyj, następnie osusz ręcznikiem papierowym. Z każdej strony pokrop cytryną i przypraw solą, pieprzem oraz dużą ilością ziół prowansalskich. Przełóż rybę na folię aluminiową i szczelnie zawiń. Paczuszkę ułóż na blaszce i piecz 20–25 minut w temperaturze 200°.

Przygotuj sos: wymieszaj jogurt naturalny, wyciśnięty przez praskę czosnek, 1 łyżkę soku z cytryny i pieprz.

Talerz wyłóż mixem sałat, pokrojoną w krążki cebulą i pomidorkami cherry, na to połóż upieczonego łososia, a całość polej sosem jogurtowo-czosnkowym.


Komentarze