Łosoś w dzwonkach z grilla z sosem cytrynowym

Łosoś w dzwonkach z grilla z sosem cytrynowym

  • 00:50
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 800 g łososia w dzwonkach
    • 100 ml jogurtu naturalnego
    • 1 cytryna
    • 4 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, przyprawa do ryb
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Olej wymieszaj z solą i przyprawą do ryb. Cytrynę sparz, a następnie zetrzyj skórkę na drobnej tarce (na drobne wiórka), z całej cytryny wyciśnij sok. Połowę soku z cytryny dodaj do oleju z przyprawami. Łososia posmaruj marynatą i wstaw do lodówki na 1 godz.

Przygotuj sos: Jogurt wymieszaj z resztą soku z cytryny i startą skórką cytryny, dopraw solą i pieprzem ziołowym.

Łososia wyjmij z lodówki i kładź na grill. Smaż po 15 min z każdej strony. Podczas grillowania rybę smaruj pozostałą marynatą.


Komentarze