Łosoś w migdałach

Łosoś w migdałach

  • 00:55
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 5-6 porcji łososia, ew. pstrąga
    • 10 dag migdałów
    • sok z cytryny
    • kilka łodyżek świeżej szałwii
    • oregano
    • olej
    • sól i pieprz do smaku
    • mąka
    • śmietana 18%
    • opcjonalnie inne ulubione przyprawy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

6 kawałków fileta z łososia (lub pstrąga) obtoczyć w mące z dodatkiem soli i pieprzu. Usmażyć na maśle. Usmażone kawałki ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Tłuszcz z pieczenia połączyć z kubkiem śmietany (18%) i podgrzać na małym ogniu. Migdały uprażyć na patelni (na małym ogniu, gdyż łatwo je przypalić) wcześniej wycierając je w papierowy ręcznik. Rybę zalać gotową śmietaną, posypać migdałami. Zapiekać w 20 minut w piekarniku.


Komentarze