Łosoś z limonką

Łosoś z limonką

  • 00:40
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g fileta łososia ze skórą
    • 2 limonki
    • 20 g masła
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Podziel łososia na dwie porcje. Limonki dokładnie wyszoruj w ciepłej wodzie i pokrój na cienkie plasterki.

Na kuchennym blacie rozłóż dwa kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku rozłóż w dwóch rzędach po sześć plasterków limonki. Na plastrach limonki ułóż łososia skórą do dołu. Dopraw rybę solą i pieprzem.

Na łososiu połóż jeszcze po plasterku limonki i kawałku masła. Całość zawiń szczelnie w folię i włóż do piekarnika na ok. 15–20 minut. Po tym czasie łosoś jest gotowy.


Komentarze