Łosoś z warzywami i gęstą śmietaną

Łosoś z warzywami i gęstą śmietaną

  • 00:40
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 dzwonki łososia
    • 1 kostka bulionu warzywnego
    • 1 l wody
    • 3 ziarna pieprzu czarnego
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • 1 liść laurowy
    • 1 szklanka mini marchewki (mrożonej) ok. 170 g
    • ½ pora
    • 1 szklanka zielonej fasolki szparagowej (mrożona) – ok. 170 g
    • 6 małych łyżeczek gęstej, tłustej śmietany
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Dzwonki łososia opłucz w zimnej wodzie i w razie potrzeby oczyść z łusek. Zagotuj wodę z 1 kostką bulionu warzywnego, a następnie zmniejsz ogień i włóż do garnka dzwonka ryby. Dodaj warzywa, ziele angielskie, posól i popieprz do smaku. Gotuj wszystko razem na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU pod przykryciem przez ok. 30 min. Łososia delikatnie wyjmij z wody, (najlepiej szeroką szpadką). Dzwonka łososia i wyjęte z wywaru warzywa przelej chłodną wodą. Podawaj ze śmietaną.


Komentarze