Łosoś zapiekany w śmietanie

Łosoś zapiekany w śmietanie

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 4 kawałki łososia
    • sok z ½ cytryny
    • 300 ml słodkiej śmietany
    • natka pietruszki
    • 2 ząbki czosnku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Łososia skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekaj. Śmietanę wymieszaj z pietruszką oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Łososia ułóż w niewielkim naczyniu żaroodpornym, zalej przygotowanym sosem śmietanowym i wstaw do  piekarnika rozgrzanego do 180°. Zapiekaj przez ok. 35 min.


Produkty polecane przez Roberta Makłowicza: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze