Łososiowe roladki z koperkiem

Łososiowe roladki z koperkiem

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g łososia wędzonego w plastrach
    • duży pęczek koperku
    • pół kostki twarogu
    • 2-3 łyżki gęstej śmietany
    • łyżka chrzanu
    • świeżo mielony pieprz
    • cytryna
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Koperek siekamy, część zostawiamy do dekoracji. Pozostały koperek łączymy z twarogiem, śmietaną i chrzanem, dodajemy pieprz i tworzymy gęstą pastę. Rozkładamy plastry łososia i smarujemy pastą, a następnie zwijamy w roladki. Roladki chowamy do lodówki na kilka-kilkanaście godzin do schłodzenia. Przed podaniem kroimy na 1-2 cm plastry, posypujemy koperkiem i skraplamy cytryną.


Komentarze