Makaron faszerowany pieczarkami

Makaron faszerowany pieczarkami

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • makaron duże muszelki (ok. 16 sztuk)
    • 14 średniej wielkości pieczarek
    • łyżka masła
    • bułka tarta
    • ser mozzarella
    • oregano, bazylia pieprz, sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron gotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, rozdzielić muszle by się nie skleiły. Pieczarki umyć, można obrać, pokroić w plasterki. Ci, którzy nie posiadają maszynki do mielenia powinni je bardzo drobno posiekać. Zasmażyć bułkę z masłem do lekko złocistego koloru. Wsypać pieczarki, dodać trochę pieprzu i soli do smaku. Smażyć do odparowania wody, ciągle mieszając. Zmielić w maszynce. Tak przygotowanym farszem nadziewać muszelki. Ser pokroić w kwadraciki o grubości ok. 5 mm i boku ok. 4 cm. Ułożyć je na faszerowanych muszelkach, posypać ziołami. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika do 120 stopni. Podgrzewać do momentu stopienia się sera. Idealnie pasują do tego dania pomidory z sosem winegret z odrobiną białej mozzarelli.


Komentarze