Makaron jabłkowo-orzechowy

Makaron jabłkowo-orzechowy

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g makaron (rurki)
    • 600 g jabłek lub słoik musu
    • 1/2 szklanki cukru
    • 150 g orzechów włoskich
    • cukier waniliowy
    • 2-3 jajka
    • łyżka masła
    • szklanka jogurtu naturalnego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Obrane jabłka poszatkować. Posypać połową cukru i dusić aż powstanie marmolada. Do jogurtu dodać resztę cukru, cukier waniliowy, jajka i połowę posiekanych orzechów. Wszystko to zmiksować. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i układać warstwami ugotowany makaron i marmoladę. Zalać sosem, posypać orzechami. Piec w temperaturze 180°C. Podawać na ciepło lub zimno.


Komentarze