Makaron sojowy z tofu

Makaron sojowy z tofu

  • 10:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g makaronu sojowego
    • 1 op. tofu wędzonego ok. 180 g
    • 1 cebula
    • 1 średni por
    • sól
    • sos sojowy
    • czosnek suszony
    • oliwa do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron sojowy zalać wrzątkiem na ok. 2 min i odcedzić. Tofu pokroić w drobną kostkę (2x2 cm) i usmażyć na oliwie. Cebulę pokroić w kostkę, pora w cienkie paski i usmażyć na oliwie pod przykryciem, aż będą miękkie. Wszystko wymieszać z makaronem sojowym, dodać sos sojowy, czosnek zmielony i przyprawy do smaku.


Komentarze