Makaron wstążki z łososiem wędzonym i zielonym groszkiem

Makaron wstążki z łososiem wędzonym i zielonym groszkiem

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 paczka makaronu wstążki (400 g)
    • łosoś sałatkowy wędzony (400 g)
    • 2 średnie cebule
    • groszek konserwowy 1 puszka
    • śmietana duża 18%
    • olej (do smażenia)
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

W osobnym garnku gotujemy makaron wstążki al dente. Cebule kroimy w kostkę. Łososia namaczamy w wodzie, odsączamy i rozdrabniamy na talerzyku widelcem. Cebulę podsmażamy na patelni na oleju, aż się zarumieni. Dodajemy do cebuli łososia i też podsmażamy. Dodajemy pieprz (łosoś sam w sobie jest słony, więc nie solimy). Kiedy łosoś jest już podsmażony powoli dodajemy śmietanę, uważając, aby się nie zważyła. Kiedy wszystko zacznie się gotować, dodajemy groszek i gotujemy całość do momentu, aż groszek zmięknie. Uważamy, aby groszku nie rozgotować. Na koniec łączymy ugotowany makaron z przygotowanym łososiem.


Komentarze