Makaron z awokado z kremowym serkiem i chrupiącym boczkiem

Makaron z awokado z kremowym serkiem i chrupiącym boczkiem

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g serka topionego śmietankowego
    • 100 g boczku parzonego
    • 100 g makaronu penne
    • 1 awokado
    • 1 łyżka oleju
    • 2 łyżki mleka
    • świeże oregano
    • 1 łyżka cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ser topiony rozpuść na oleju i wymieszaj wraz z mlekiem, aby powstał gładki sos. Posól i popieprz do smaku.

Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnym kierunku. Następnie wyjmij pestkę, obierz i pokrój owoc w plastry. Odłóż je do miseczki i skrop cytryną. Boczek pokrój w plastry i ułóż na ruszcie w piekarniku – piecz w temp. 220° przez około 6 min do momentu przyrumienienia.

Makaron wymieszaj z sosem serowym, na wierzch ułóż plastry awokado i podpieczone, chrupiące kawałki boczku.


Komentarze