Makaron z bakłażanami, pomidorami i szpinakiem

Makaron z bakłażanami, pomidorami i szpinakiem

  • 00:35
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g makaronu
    • 1/2 bakłażana
    • 200 g mrożonego szpinaku
    • 2 pomidory malinowe
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżeczka kolendry mielonej
    • ok. 2 łyżek oliwy do smażenia
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Pomidory obierz ze skórki i posiekaj, usuń twarde środki. Bakłażana umyj i pokrój w kostkę. Szpinak wrzuć na patelnię i podgrzewaj aż się rozmrozi i wyparuje z niego woda. Następnie dodaj do niego drobno posiekany czosnek, bakłażana i pomidory. Wszystko duś ok. 20 min. Pod koniec dodaj łyżkę masła i przyprawy. Wymieszaj z makaronem. Możesz posypać parmezanem.


Komentarze