Makaron z brokułami

Makaron z brokułami

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 opakowanie (50 dag) makaronu muszelki duże
    • 1 opakowanie brokułów mrożonych
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 pęczek dymki
    • 2 pomidory
    • 1 papryka
    • 10 dag serka topionego
    • 5 łyżek tartego żółtego sera
    • 3 łyżki oleju
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Brokuły opłukać, podzielić na drobne różyczki, włożyć do lekko osolonego wrzątku. Ugotować na półtwardo, osączyć. Dymkę oczyścić i pokroić w plasterki razem ze szczypiorkiem. Obrany czosnek posiekać, zrumienić na łyżce oleju, dodać dymkę i smażyć mieszając przez 2-3 minuty. Dodać oczyszczoną posiekaną paprykę, smażyć jeszcze przez 3-4 minuty.

Warzywa wymieszać z brokułami, pomidorami pokrojonymi w kostkę oraz z rozdrobnionym serkiem. Farsz doprawić do smaku solą i pieprzem.

Makaron ugotować, osączyć, ostudzić. Muszelki napełnić przygotowanym farszem, ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekania, posypać startym serem. Przykryć, zapiekać przez 15 minut w piekarniku nagrzanym uprzednio do temp. ok. 200 stopni.


Komentarze