Makaron z gorgonzolą, winogronami i awokado

Makaron z gorgonzolą, winogronami i awokado

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g makaronu penne
    • 50 g sera blue
    • 1 awokado
    • mała kiść winogron białych
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • sok z 1/2 limonki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnym kierunku. Następnie wyjmij pestkę, obierz i pokrój owoc w plastry. Awokado skrop limonką i oliwą z oliwek. Winogrona przekrój na pół i wypestkuj. Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Odcedź, polej oliwą, wymieszaj z serem blue, dodaj pokrojone awokado i winogrona.


Komentarze