Makaron z grzybami shitake i imbirem

Makaron z grzybami shitake i imbirem

  • 00:20
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g grzybów shitake
    • 1/2 papryki
    • 3 cm świeżego korzenia imbiru
    • 1 op. makaronu chińskiego Mie
    • 4 łyżki sosu ostrygowego
    • 30 ml oleju sezamowego lub arachidowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Makaron włóż do miski. Następnie zagotuj wodę i zalej makaron wrzątkiem. Przykryj i zostaw na 7 minut. Grzyby umyj, odetnij końcówki nóżek i pokrój w cienkie plasterki. Obierz i pokrój imbir. Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Na patelni lub w woku rozgrzej mocno olej, wrzuć grzyby, imbir i paprykę. Smaż chwilę energicznie mieszając, po czym dodaj sos ostrygowy. Jeszcze raz zamieszaj i zdejmij z ognia. Makaron odcedź, wrzuć do sosu, wymieszaj i od razu podaj.


Komentarze