Makaron z pesto, krewetkami i kiełkami słonecznika

Makaron z pesto, krewetkami i kiełkami słonecznika

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • makaron penne (wąskie rurki)
    • czerwone pesto (ze słoiczka)
    • krewetki królewskie
    • czosnek
    • pietruszka
    • kiełki słonecznika
    • pomidorki koktajlowe
    • roszponka
    • ser parmezan
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotować aldente. Krewetki podsmażyć kilka minut z czosnkiem i pietruszką na odrobinie oleju z pestek winogron i wyłożyć na bibułę. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Roszponkę pokroić na drobne kawałki. Na talerz wyłożyć makaron, polać czerwonym pesto, posypać pomidorami, krewetkami, roszponką i kiełkami, a sam wierzch posypać odrobiną sera.


Komentarze