Makaron z pesto, tuńczykiem i szpinakiem

Makaron z pesto, tuńczykiem i szpinakiem

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    • 1 słoiczek pesto, np. Tesco Green Pesto
    • 200 g pomidorków koktajlowych
    • 100 g świeżego szpinaku baby
    • garść oregano
    • 1 cebula
    • 1 papryczka chili
    • 2 łyżki oliwy extra vergine
    • 400 g makaronu
    • przyprawy: sól morska lub himalajska, pieprz świeżo mielony
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Cebulę pokrój w kostkę.

2

Chili przekrój na pół i pozbądź się nasion. Jeśli wolisz bardziej pikantne dania, pozostaw nasiona. Papryczkę drobno pokrój.

3

Pomidorki przekrój na połówki.

4

W międzyczasie ugotuj wodę na makaron, osól ją i ugotuj makaron al dente.

5

Rozgrzej patelnię, wlej oliwę i zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE cebulę.

6

Dodaj papryczkę i chwilkę smaż.

7

Na patelnię dodaj pomidorki i poszatkowane oregano. Smaż przez 1 minutę.

8

Dodaj odsączonego tuńczyka i szpinak. Całość podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.

9

Makaron odcedź i połącz z pesto.

10

Dodaj makaron do sosu. Podawaj od razu. Danie możesz udekorować gałązkami oregano.


Komentarze