Makaron z pesto z suszonych pomidorów i świeżą rukolą

Makaron z pesto z suszonych pomidorów i świeżą rukolą

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g makaronu tagliatelle
    • 100 g twardego sera dojrzewającego
    • 280 g pomidorów suszonych w oliwie
    • 1/2 czerwonej papryki
    • 150 g wyłuskanych orzechów włoskich
    • 15 świeżych liści bazylii
    • 200 g opłukanych listków rukoli
    • 3 duże ząbki czosnku
    • 2 łyżki przecieru pomidorowego
    • 100 ml oliwy z oliwek
    • 1/2 łyżeczki pieprzu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Zetrzyj drobno ser. Pomidory wyciągnij z zalewy i pokrój na mniejsze kawałki. Obierz czosnek. Ser, czosnek i pomidory wraz zalewą wrzuć do pojemnika malaksera. Dosyp pieprz.

2

Paprykę umyj i pokrój na mniejsze kawałki i razem z orzechami, przecierem pomidorowym, bazylią i oliwą dołóż do pojemnika malaksera. Teraz wszystko razem zmiksuj.

3

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

4

 Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym pesto i przed podaniem posyp listkami rukoli.


Komentarze