Makaron z pulpecikami z wołowiny, pieczoną papryką i mozzarellą

Makaron z pulpecikami z wołowiny, pieczoną papryką i mozzarellą

  • 02:05
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 200 g polędwicy wołowej, mielonej
    • sól, pieprz
    • 1 jajko
    • mąka
    • 1 łyżeczka czerwonej papryki sproszkowanej do obtoczenia kulek
    • po połówce czerwonej, żółtej i pomarańczowej papryki
    • 6 małych kawałków mozzarelli
    • 5 łyżek oliwy z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso doprawić solą i pieprzem, wymieszać z roztrzepanym jajkiem i uformować malutkie kulki. Obtoczyć je w mące wymieszanej ze sproszkowaną papryką i usmażyć na 2 łyżkach oleju, równomiernie z każdej strony. Polędwica wołowa bardzo szybko będzie gotowa. W środku pulpecika nie powinno być różowego mięsa.

Makaron ugotować al dente, wymieszać z 2 łyżkami oliwy. Paprykę posolić i posypać pieprzem, wysmarować resztą oliwy i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzić i zdjąć skórkę, pokroić na kawałeczki. Makaron podgrzać i wymieszać z gorącymi pulpecikami, papryką i kawałkami mozzarelli. Doprawić do smaku solą, pierzem, oliwą.


Komentarze